Blog

Asics tennisschoenen: Asics Gel Resolution 8

tennisgraffel

In december 2019 lanceerde Asics de Gel Resolution 8 schoen met een paar nieuwe functies. Het is update van het vorige model, de Gel Resolution 7. De Gel resolution 7 is een uiterst duurzame tennisschoen die een uitstekend niveau van comfort bieden. Dat is niet gemakkelijk te bereiken.  Ook al zijn de Gel resolution schoenen nogal lomp als je ze draagt, voelen ze nog steeds licht aan en passen ze heel mooi aan je voet.

Wat zijn de verschillen van de nieuwe Asics Gel Resolution 8 schoenen vergeleken met de Resolution 7 en is de nieuwe Dynawall-functie een duidelijke verbetering ten opzichte van de 7?

 

De nieuwe toevoegingen aan de Gel Resolution 8

De eerste nieuwe toevoeging is een functie die Asics DYNAWALL noemt. De Dynawall zit onder de middenvoet en is ontworpen om stabiliteit en flexibiliteit te combineren. Dit wordt gedaan met behulp van een stevig stuk TPU dat fungeert als een brace, zodat wanneer een speler op de remmen trapt om van richting te veranderen, het bovenste deel van de schoen over de tussenzool blijft, waardoor de kans op slippen, of het buigen met je enkel voorkomen wordt.

Het volgende nieuwe feature is DYNAWRAP, dat is in feite een aantal dikkere textieldelen in het vetersysteem die de voet in de juiste positie houden wanneer deze strak getrokken worden. Vergeleken met de Gel Resolution 7 heeft de bovenkant ook een herontwerp gehad met een nieuw sterachtig patroon, dit om de flexibiliteit van de schoen te verbeteren.

De laatste verandering is het nieuwe buitenzoolpatroon, dat volgens testen  7,2% meer dynamische remvermogen oplevert dan zijn voorganger de Gel Resolution 7.

 

Hoe zitten de nieuwe Gel Reslution 8

De Asics Gel Resloution 8 is licht van gewicht en maakt dat het bovenstuk zeer zacht en flexibel aanvoelt. Meer nog dan de populaire Court FF 2, die iets stijver aanvoelt door de plastic voorvoet. Voor degenen die zich zorgen maken over de breedte van de schoen, biedt Asics de Gel Resolution 8 in een bredere optie die een uitstekende aanvulling is aan de serie. Vergeleken met de Gel Resolution 7 is het comfort een stuk beter en is er meer demping en ruimte in het voorvoetgedeelte omdat de teen-box iets meer afgerond is dan het vorige model. De FlyteFoam tussenzool is nog steeds hetzelfde, samen met de GEL-demping in de achter- en voorvoet gebieden die een uitstekend resultaat leveren bij het dempen van schokken.

Een kritiek die veel klanten hadden op de Resolution 7 was dat het soms aanvoelde alsof hun voet over de zijkant van de buitenzool bolde bij snelle richtingsveranderingen. Echter, met de nieuwe DYNAWALL die de zijkant van de schoen verstevigt is dat probleem verholpen.

De Gel Resolution 8 is een middelzware schoen, maar net als de Court FF 2 die lichter aanvoelt door de mono sok die de voet knuffelt, geeft het vetersysteem op de Gel Resolution 8 een zeer knus gevoel waardoor ze minder onhandig aanvoelen.

Bekijk alle  deals op Asics Gel reslotuion 7, 8 en alle andere Asics schoenen in de outlet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like