Blog

Het ABN Tennistoernooi 2019

Van 11 tot en met 17 februari vond in Rotterdam Ahoy het ABN Tennistoernooi 2019 plaats. Dit was de 46ste editie van het toernooi, waar gestreden werd voor de titel van het enkelspel en het dubbelspel. Bij het enkelspel kwam de Fransman Gaël Monfils als winnaar van het veld, bij het dubbelspel waren de Fransman Jérémy Chardy en de Fin Henri Kontinen de winnaars. Monfils ging er vandoor met zo’n €400.000 aan prijzengeld, terwijl Chardy en Kontinen een bedrag van €127.270 kregen.

Het verloop van ABN Tennistoernooi 2019

Het ABN Tennistoernooi 2019 kent vele succesvolle edities en wordt al jarenlang goed bezocht. Er is dan ook een enorme groei zichtbaar: waar in 1974 zo’n 46.000 mensen het toernooi bezochten, was dit in 2012 al gegroeid naar meer dan 115.000 toeschouwers. In 2018 was dat aantal al weer gegroeid naar 122.000 bezoekers. Tijdens het ABN Tennistoernooi 2019 was er genoeg gelegenheid om de tennissers te ontmoeten en van dichtbij te bekijken, tijdens de speciale momenten die gecreëerd werden door de organisatie.

Hoe werkt het ABN Tennistoernooi?

In de meeste gevallen worden ruim van te voren de spelers bekendgemaakt die gaan spelen in het ABN Tennistoernooi. Deze spelers hebben zich moeten kwalificeren om mee te doen met dit toernooi. In de eerste ronde strijden twee keer zestien spelers tegen elkaar. Deze zijn van te voren geloot, zodat ook de toeschouwer weet op welk tijdstip iedere speler zal tennissen. Na de eerste ronde vallen er dus per helft acht spelers af en strijden er nog acht tegen elkaar in de tweede ronde. Na de tweede ronde volgt de kwartfinale waarin vier spelers het tegen elkaar opnemen. De overgebleven twee spelers, spelen de halve finale. De winnaars van beide halve finales nemen het in een zinderende finale tegen elkaar op. De Zwitser Stanislas Wawrinka verloor in drie sets van winnaar Gaël Monfils.

ABN Tennistoernooi 2020

In 1974 was het eerste toernooi dat werd georganiseerd door de ABN AMRO, waar Nederlander Tom Okker als winnaar van het veld afstapte. In 1995 was er opnieuw Nederlands succes meer Richard Krajicek. In de jaren die daarna volgden waren er veel legendarische winnaars, zoals Björn Borg, Boris Becker en Roger Federer. Ieder jaar komt het ABN Tennistoernooi terug en ook in 2020 zal dit toernooi weer plaatsvinden. Volgend jaar vindt dit toernooi plaats van 8 tot 16 februari. Het schema en de deelnemende spelers zullen worden nader bekend gemaakt.

Ook interessant: https://allgifts.nl/relatiegeschenken/drinkwaren/flessen/waterflesjes/23261

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like