Blog

Kiki Bertens

Op dit moment is Kiki Bertens een van de beste Nederlandse tennissters. Vooral toen ze in 2016 de halve finale van het Roland Garros Toernooi behaalde, kwam ze echt in de schijnwerpers te staan. In 2008 stond ze nog op plaats 973 van de WTA ranglijst. Tien jaar later, in 2018, is ze gestegen naar de negende plaats van enkelspel. Bij dubbelspel staat ze op plek 43. Kiki Bertens wordt gecoacht door Raemon Sluiter, een oud-tennisser die sinds 2015 haar begeleider is. Hier vind je meer informatie over Kiki Bertens en haar carrière tot nu toe.

Kiki Bertens: vroege carrière

Voordat Kiki Bertens zich stortte op haar tenniscarrière, speelde zij eerst handbal tot haar twaalfde. Daarna besloot zij om zich op tennis te richten. In haar eerste professionele toernooi wist ze al hoge ogen te gooien en vanaf 2008 ging ze meer toernooien spelen. In 2010 ging ze naar een hoger ITF-niveau dat er voor zorgde dat ze voor meer prijzengeld zou gaan spelen. Door de jaren heen steeg Kiki Bertens op de ranglijst en dit smaakte naar meer. In 2011 was ze al gestegen naar plek 184 op de WTA ranglijst. In 2012 stapte ze dan ook over van ITF naar WTA niveau.

Daling op de ranglijst

Door op 28 april 2012 een toernooi in de Marokkaanse stad Fez te winnen kwam Kiki Bertens voor het eerste de top 100 in de WTA ranglijst binnen. Aan het einde van het seizoen stond ze op de 63ste plaats. In 2014 en 2015 ging het er wat meer wisselvallig aan toe in de tenniscarrière van Kiki Bertens. Zij daalde naar plek 101. Dit jaar werd er ook een nieuwe coach aangesteld: Raemon Sluiter.

Topjaar 2016

In januari 2016 begon Kiki Bertens aan het eerste toernooi van dat jaar: het WTA toernooi van Auckland. Hier strandde zij in de halve finale. Bij het volgende WTA toernooi van Hobart haalde ze weer de halve finale, net als bij het WTA toernooi van Rabat in april. In mei haalde Kiki Bertens de finale van het WTA toernooi van Neurenberg, die ze ook wist te winnen. Deze overwinning betekende haar tweede WTA titel. Daarna volgende tien overwinningen achter elkaar en steeg ze op de ranglijst naar plek 22. De jaren na 2016 waren opnieuw wat wisselvallig, met wisselende successen. Van plek 22 daalde zij naar 31, om vervolgens in 2018 weer op te klimmen naar de negende plek op de WTA ranglijst.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like