Blog

Rafael Nadal

Hij is een van de grootste tennissers ter wereld met 17 grandslamtitels: Rafael Nadal wordt door velen gezien als beste tennisser aller tijden. Alleen de Zwitser Roger Federer heeft meer titels op zijn naam staan (20). Rafael Nadal is vooral goed op de ondergrond gravel en heeft daarom ook de bijnaam Koning van het Gravel gekregen. Vanaf jongs af aan speelt Nadal al tennis en in 2005 ging hij voor het eerst meedoen met de grotere toernooien. In zijn carrière heeft Nadal meer dan 900 keer gewonnen en slechts 191 keer verloren en behaalde hij meer dan 80 titels.

Het begin van Nadal’s carrière

Rafael Nadal staat op dit moment op de tweede plek van de WTA ranglijst, maar in 2008 stond hij 194 weken lang op de nummer 1 positie. 2005 was het jaar dat Rafael Nadal doorbrak in het tennis. Hoewel hij al vanaf 1990 tenniste, ging hij in 2005 meedoen aan de grotere toernooien. Hij behaalde in dat jaar de vierde ronde van de Australian Open en later dat jaar haalde hij de finale van het ATP toernooi in Miami. Hij verloor toen van Roger Federer, een van zijn grootste concurrenten. Verder dat jaar behaalde hij vooral veel titels op het gravel, zijn specialiteit.

Topjaar 2008

2008 kan worden gezien als het topjaar van Rafael Nadal. In dit jaar wist hij zowel Roland Garros als Wimbledon te winnen. Door Roland Garros vier keer achter elkaar te winnen, schaarde hij zich onder grote namen als Roger Federer, Pete Sampras en Björn Borg. Op 6 juli 2008 won Nadal van Federer in Wimbledon in een zinderende finale, die door velen wordt beschouwd als de beste tenniswedstrijd ooit. In dat jaar won hij ook een gouden medaille op de Olympische Spelen. De dag erna werd hij benoemd tot de nummer één van de wereld.

Onderlinge strijd met Federer

In 2011 behaalde Nadal zijn 500ste ATP overwinning. Hij verloor ‘slechts’ 105 wedstrijden. Na een veelbewogen jaar beklaagde Rafael Nadal zich over zijn drukke speelschema en besloot het landentoernooi van 2012 niet te spelen. In 2012 haalde hij echter vele andere titels maar liet hij ook enkele toernooien verstek gaan, vanwege een vervelende knieblessure die telkens opspeelde. Tijdens zijn carrière wordt vooral gekeken naar de onderlinge strijd met aartsrivaal Federer. De onderlinge balans van deze twee is in het voordeel van Rafael Nadal. Van 9 grandslamfinales won Nadal er 6 en Federer 3.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like