Blog

Wimbledon 2019

Op maandag 1 juli begint Wimbledon 2019, een van de grootste tennistoernooien ter wereld. Tot en met 14 juli worden alle wedstrijden gespeeld op het All England Lawn Tennis and Croquet Club in Londen. Het is goed mogelijk om hier als toeschouwer bij te zijn. Online kun je kaarten kopen om bij een van de vele wedstrijden te zijn. Ook vind je hier de tennissers die meedoen aan dit toernooi, welke datum en hoe laat zij spelen en wat het prijzengeld is voor de winnaar.

Over Wimbledon

Naast de Australian Open, US Open en Roland Garros is Wimbledon een van de grote tennistoernooien. Het grandslamtoernooi werd voor het eerst in 1877 gespeeld en wordt sindsdien jaarlijks gehouden in Wimbledon, een Britse buitenwijk van Londen. Door de jaren heen is Wimbledon uitgegroeid tot het grootste tennistoernooi op gras ter wereld, waarbij veel prestige komt kijken. Ook het prijzengeld is nergens anders hoger: in 2014 was er een recordbedrag van €25 miljoen. Wimbledon staat bekend om de strenge regel dat tennissers in het wit moeten spelen. Ook het plaatsingssysteem werkt bij Wimbledon anders: prestaties op gras tellen dubbel.

Informatie over Wimbledon 2019

Wimbledon 2019 duurt twee weken, van 1 tot en met 14 juli. Hierbij wordt er zowel enkelspel als dubbelspel gespeeld. Bij het enkelspel doen 128 mannen en 128 vrouwen mee. Dit betekent dat een speler of speelster in totaal zeven wedstrijden moet winnen om het toernooi te winnen. Bij het enkelspel spelen mannen en vrouwen gescheiden, bij het dubbelspel spelen zowel mannen als vrouwen apart, maar ook gemengd. Op welke dagen er precies wordt gespeeld, hangt af van de regenval die wordt verwacht. Zo wordt op Middle Sunday (de eerste zondag in het toernooi) niet gespeeld, tenzij het toernooi door regenval is uitgelopen.

Grote namen op Wimbledon 2019

Net als voorgaande jaren zullen er weer een aantal grote namen op dit toernooi verschijnen. Enkele beroemde winnaars van Wimbledon zijn Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray en Roger Federer. Bij de vrouwen hebben Serena en Venus Williams de meeste titels op hun naam staan. Wanneer je er dus bij wilt zijn om een van de grote namen in het echt aan het werk te zien, kun je dus een kaartje proberen te bemachtigen. Het is wel aan te raden om het schema af te wachten, zodat je weet op welke datum en op welk tijdstip jouw favoriete tennisser zal gaan spelen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like