Blog

Zo kan je thuis een tafeltennis tafel neerzetten

Tafeltennis

Zo kan je thuis een tafeltennis tafel neerzetten

Een tennistafel is een van de leukste meubels om te hebben thuis. Met een tennistafel kun je eindeloos veel dingen meedoen: lekker een potje tafeltennis spelen na het studeren of werken, gebruiken als extra tafel op feestjes of andere bijeenkomsten of ter versiering in je woning. Kortom, een tennistafel is een echte multitafel: een tafel dat in alle situaties en huizen ingezet kan worden! Hoe zet je een tafeltennistafel het beste neer? Welke plek is daar het meest geschikt voor? Wij geven je aantal tips voor het hebben van een tennistafel in huis.

Wat maakt tafeltennis zo leuk?

Ja, waarom zou je eigenlijk een tafeltennistafel thuis moeten hebben? Tafeltennis is niet alleen een sport waar je zeer actief bent, het is ook een gemakkelijke bezigheid om even de tijd mee door te komen. Tafeltennis is een toegankelijke manier van ‘echt’ tennissen, waardoor iedereen mee kan doen (zelfs de mensen die geen kaas hebben gegeten van tafeltennis). Een leuk spel voor jong en oud dus!

Tafeltennis zorgt er ook voor dat je als individu veel scherper wordt, want je moet heel helder nadenken en constant opletten op de zwakke punten van de tegenstander (en het balletje dat je terugkaatst). Tafeltennis is een leuk spel voor iedereen: tactisch, intensief, maar het schept ook een band tussen alle spelers. Als je als gezin dus op zoek bent naar een gemakkelijk en interactief spel, dan is tafeltennis zeker een goede optie (en het investeren in een tafeltennistafel dus ook). Bovendien is een tafeltennistafel ook helemaal niet duur.

Waar kun je een tafeltennistafel het beste plaatsen in jouw huis?

Afhankelijk van hoe groot je woning is, kun je een tafeltennistafel gemakkelijk overal neerzetten. De meeste veelvoorkomende plekken zijn de achtertuin, de schuur, of een aparte kamer dat soms gebruikt wordt als opbergruimte of als studeer- of werkruimte. Sommige gezinnen hebben zelfs plek voor een toegewijde ‘speelkamer’ waar ze allemaal spullen voor het spelen van spellen neerzetten. Een tafeltennistafel past hier dus echt goed bij!

De voor- en nadelen van het plaatsen van een tafeltennistafel op verschillende plekken in huis

Er zijn een aantal voor- en nadelen bij elke kamer in de woning waar jij de tafel wil en kan neerzetten. De voordelen van een tafeltennistafel in de achtertuin is dat je ook lekker tafeltennis kan spelen in de warmere seizoenen. Hoe tof is het niet om even een potje tafeltennis te doen in de late zomeravonden? Het grootste nadeel is dan weer wel dat in de koude seizoenen de tafel veel minder gebruikt zal worden. Je zou in principe de tafel kunnen verplaatsen, maar niet iedereen heeft daar altijd even zin in.

In tegenstelling tot het plaatsen van een tafeltennistafel in je tuin, heeft een schuur relatief meer voordelen. De tafeltennistafel is namelijk altijd beschermd tegen de wisselvallige weersomstandigheden en spelers zijn altijd bedekt. Bovendien is het ook fijn om tijdens feestje een aparte ruimte te hebben om tafeltennis te spelen, terwijl andere gasten lekker genieten van muziek en drank in een andere ruimte. Een klein nadeel is misschien wel dat het wat minder ‘gezellig’ is om in een schuur tafeltennis te spelen. Bovendien wordt de tafel vaak over het hoofd gezien.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like